Expositie Vreemd

Fotogroep Deeez! heeft de expositie Vreemd samengesteld die van juli t/m september 2011 te zien is geweest in "De Herberg" te Amersfoort.

Op deze pagina staat een impressie van de expositie en een deel van de geexposeerde foto's.

{bepiv}expo_vreemd_panorama/panoherberg2-2l24.jpg{/bepiv}
Foto en bewerking: Frank van den Hout

De insteek van de expositie Vreemd is wat wij niet normaal vinden. Maar voor normaal bestaat geen vaste maat. We hanteren de maat van ons eigen denken, bepaald door onze wereld, onze omgeving, ons eigen denken, onze eigen beperkingen. Zien we iets, dat niet direct in ons plaatje past, dan is dat vreemd. Beelden uit een andere cultuur, beelden uit een andere omgeving, beelden van situaties, die we niet direct herkennen. Meestal vallen ze niet op, we lopen eraan voorbij. Soms vallen ze wel op, raken wij bevreemd. In het slechtste geval komen we niet verder dan een directe afwijzing. In het beste geval denken we na over wat we zien en in het aardigste geval herkennen wij een beeld als leuk.

Fotogroep Deeez! heeft het afgelopen seizoen gewerkt aan het in beeld brengen van vreemde zaken. Het zijn individuele, door elk lid van de fotogroep op eigen wijze ingevulde beelden geworden. Wij nodigen u uit om naar onze vreemde beelden te kijken. Met een eerste blik en dan met een tweede.

Op de tentoonstelling was werk te zien van Roland de Bos, Riekje Hoffman, Frank van den Hout, Paul Kruyswijk, Hennie van Vliet en Coritha Wijnen.

foto: Frank van den Hout