Overleven in de stad

Fotogroep deeez! presenteert van 19 november tot en met 24 december bij Fotoexpo 202 de tentoonstelling “Over leven in de stad”.

Over leven in de stad gaat, natuurlijk, over mensen en hun gevoel. Ze zijn samen bezig, of juist alleen, dromerig of eenzaam. Door en tussen de gebouwen blijven hun sporen zichtbaar, ook als er geen mens te zien is.
De leden van Fotogroep deeez! hebben al die verschillende overlevingsvormen in beeld gebracht. Ieder deed dat op eigen wijze. Dat heeft een gevarieerde expositie opgeleverd, van vrolijk tot somber, maar altijd boeiend.

Op de expositie is werk te zien van Anne Bos, Ida Gosman, Riekje Hoffman, Julia Sondermeijer, Frank van den Hout, Koen Kallenberg, Rob Renshoff, en Hennie van Vliet

Fotogroep deeez! is begonnen als een initiatief van Jan Kees Helms. De groep heeft al 17 jaar een passie voor fotografie, die bewust in een kleine groep wordt gedeeld. Het gaat hun vooral om het laten zien van het gevoel, de techniek komt daarna. Meer werk van de leden is te zien op de website, www.fotogroepdeeez.nl .

Fotoexpo 202 is al sinds 2003 een podium voor fotografie in Amersfoort. Het adres is Mooierstraat 23. De tentoonstelling is geopend op zaterdag van 13:00 tot 17:00, tijdens de Kunstkijkroute op Zondag 20 november en op afspraak. De toegang is gratis. De opening vindt plaats op zaterdagmiddag, 19 november, om drie uur.

Noten voor de pers:
- het adres van de site van Fotoexpo 202 is www.fotoexpo202.nl

 

Hieronder een selectie van de geexposeerde foto's: