De ketting

De geselecteerde foto's voor de ketting:

foto: Jan Kees Helms

 

De niet geselecteerde foto's voor de ketting:

 

Toelichting:

Een ketting is een reeks van schakels, beweeglijk met elkaar verbonden. Tezamen vormen de schakels een verbinding tussen twee plekken, verbinden ze plaats en tijd met elkaar. Een ketting kan van allerlei materialen worden gemaakt, van ijzer tot papier. Maar ook van foto’s.

 

Kijk naar een foto en bedenk, welk beeld daarmee kan worden verbonden. En herhaal dat bij het volgende beeld. En ga net zo lang door, tot er geen nieuwe ideeën meer opkomen, of de voor het denken gesteld tijd is verlopen.

 

Fotowerkgroep Deeez! heeft het afgelopen seizoen gemeenschappelijk gewerkt aan een ketting. Na een willekeurig geprikt begin uit een fotoboek hebben alle leden steeds met een nieuw beeld gereageerd op het vorige. Vervolgens kozen we uit de geleverde nieuwe foto’s met de meeste stemmen de foto, die het best aansluit op de vorige. We zijn ermee doorgegaan tot afgelopen september, toen was de tijd, die we ons gesteld hadden, op. Rest ons slechts u hier onze beelden aan te bieden. In groot formaat steeds de foto van onze keuze en daarvoor steeds de andere ingeleverde foto’s. Het is onze keuze geworden. Waar wij als individu lang niet altijd achter stonden. Dat leverde regelmatig pittige, indringende maar bovenal vermakelijke discussies op.

 

Veel kijkplezier!