Harmonie


Fotogroep deeez! presenteert van 13 februari tot en met 15 maart 2015 in de Sint Aegtenkapel in Amersfoort de tentoonstelling "Harmonie". 

Een fotograaf stopt altijd harmonie in zijn beelden, onafhankelijk van het onderwerp. Harmonie is "passend bij elkaar", "in evenwichtige balans". Dat levert een foto op, waar naar gekeken wordt. Maar Harmonie is lang niet altijd zacht. Ook minder prettige onderwerpen kunnen hun eigen harmonie-met-een-randje hebben. Fotogroep deeez! heeft de Harmonie zelf in beeld gebracht. En omdat ieder dat gedaan heeft op eigen wijze is het hele scala te zien, van vrolijk makend lief tot somber stemmend boeiend.

Op de expositie is werk te zien van Anne Bos, Babs Boelens, Riekje Hoffman, Frank van den Hout, Rob Nijhof, Rob Renshoff en Hennie van Vliet.

Fotogroep deeez! is begonnen als een initiatief van Jan Kees Helms en heeft al 16 jaar een passie voor fotografie, die bewust in een kleine groep wordt gedeeld. Het gaat hun vooral om het laten zien van het gevoel, de techniek komt daarna.

De toegang tot de expositie is gratis. De Sint Aegtenkapel, 't Zand 37, Amersfoort, is geopend van donderdag tot en met zondag van 13:00 tot 17:00.

De Sint Aegtenkapel is eind vorig jaar succesvol van start gegaan als een vernieuwend centrum voor muziek en fotografie. Het is een plek voor regionale en internationale fotografen. Niet alleen om te exposeren, maar ook om inspiratie op te doen en zelf aan de slag te gaan.

Er is hier een perskit beschikbaar

Alvast een voorproefje van een aantal geexposeerde werken: