Riekje Hoffman

 

 

Riekje Hoffman (1949, Soerabaja) ontwikkelde zich van 1985 tot 2000 vooral als Buiten-Theater fotografe.

 

 Ze exposeerde haar theaterfoto's, zowel; in groeps- als in solo-tentoonstellingen, verschillende keren in Amersfoort: De Ellenboogkerk (tegenwoordig Armando Museum (1993), Theatercafé De Lieve Vrouw (1994), boekhandel Veendendaal (1995, 1996).

 

 Sinds 2000 is Riekje Hoffman vooral bezig geweest met natuurfotografie. Naast pure registratie van vogels, vlinders, planten en bloemen maakt zij ook landschapsfoto's.

In de loop van de jaren richtte ze zich ook op  het maken van portretten, documentatiefoto's, het registreren van activiteiten.

 

In 2006 heeft Riekje Hoffman zich aangesloten bij de fotowerkgroep Deeez. Ze exposeerde met Deeez in de groepstentoonstellingen rondom een Tekst, Grenzen, De schoonheid van verval. In 2009 doet ze mee met de groepstentoonstelling De Ketting.

 

Riekje Hoffman ontving in 2007 de 2e prijs in de fotowedstrijd rond "Amersfoort Groenste Stad". Haar foto werd o.a. geëxposeerd in het Gemeentehuis en gebruikt in verschillende publicaties van de Gemeente Amersfoort.

 

Riekje deed in 2008 ook mee aan de fotowedstrijd rondom Armando. Haar foto van De Ladder werd met die van 9 anderen uitgekozen om in de Zonnehof en later in de Bibliotheek aan de Zonnehof gehangen.

 

Registraties van veranderingen door de jaren heen in Het Waterwingebied Amersfoort op de site van "De Vrienden van het Waterwingebied" mondden in 2008 uit in de uitgave een wandelboekje met een selectie van de foto's.

 

Op de Wagenwerkplaats werden in 2008 foto's van De Krakers van de Wagenwerkplaats geëxposeerd.

 

In 2008 deed Riekje Hoffman mee aan de fotowedstrijd "Ik zie Amersfoort". Er zijn meerdere foto's van haar uitgekozen en op verschillende locaties tentoongesteld: in creativiteitscentrum Scholen in de Kunst, de Hof, café Hemels, café Halewijn, een container op het Eemplein. In de traverse van Station Amersfoort hingen 3 zeer uitvergrootte foto's van haar. Een aantal van Riekjes foto's zullen worden gepubliceerd in een overzichtsboek over Amersfoort 750 dat in november verschijnt.

 

In 2009 sloot Riekje zich aan bij "Fotokring Eemland" bij de werkgroep portret, urban en landschap.

 

Foto's van Riekje zijn ook te zien op  www.Amersfoorts.nl, www. de Glind/Lef festival, www.Waterwingebied.nl, www. Siesta.nl.